kristingabrielsson

Roliga dagar

Publicerad 2009-01-29 22:15:20 i Allmänt,

Fasen vad jag e sluuut!! Ska gå och sussa strax. Blev en sen kväll även igår, precis som alla andra dagar...eller alla andra blir inte fullt så sena. Igår var en hektisk dag, även det som vanligt faktiskt. Hade skola på dan, sen var det bara att rusa iväg till stallet och sen hem igen för sen fick jag besök. Bengt kom hit och vi drack lite öl...och vin faktiskt och sen gick vi vidare ner på Cooken och tog nån drink. Efter en stund där så gick vi faktiskt vidare, tro det eller ej, till Larrys. Va bara upstairs som va öppet och typ 50 pers där inne men det var faktiskt en väldans trevlig kväll. Vet inte riktigt när vi gick hem men väl i säng måste jag ha somnat på max en sekund. Så sjukt, galet trött! Skulle verkligen behöva en sovmorgon... Imorse blev det halv åttabussen till stallet, fodra, vandra hem med hundarna och sen iväg på jobbet. Jäklar vad kul det va att jobba! Saknar alla där så mkt. Idag var det visserligen bara jag, Henke, Sten och Thomas som jobbade men det var grymt kul att träffa dom. Dock kan jag ju berätta för er som kommer ihåg och är insatta i min lilla incident häromsistens att jag hade mkt svårt att se Sten i ögonen när jag hälsade på honom hahahaha!!!! Sjukt...kul! Henke var det nog faktiskt allra roligas att träffa, inte för att dom andra e tråkiga på nåt vis utan för att honom har jag faktiskt inte sett sen innan jag åkte utomlands och han e nog min allra bästa arbetskompis. Blev som att va på dagis hela dagen...bara en massa surr och inte mycket vettigt gjort. Så får det va ibland. Ikväll var jag i stallet och där var även Bella, Jens och Verona. Alltid lika kul att träffa mina kära stallvänner! Nu blir det sängen.

Sweet dreams!

Förstod du det där? Öhh, nej...

Publicerad 2009-01-27 23:41:44 i Allmänt,

...gjorde du? Eh nej, jag hänger inte alls med... Fy faaan vad jag e trött... Äh, nu köper vi sittningsbiljett istället...
 Ungefär såhär har snacket på skolan gått idag. Tror vi alla är inne i en svacka och alla är för trötta och för panikslagna för att förstå ett jota. Dagen och kvällen har varit vigt åt plugg och snart börjar jag va redo för redovisningen imorgon... Wish me luck!

Fan då att det e över en timme kvar till De halvt dolda. Sista avsnittet som jag missade förra veckan går i repris idag/natt... Måste se!!!

Undra när i hela helvete jag ska hinna städa min lägenhet btw...någon kan ju få den stora äran att göra det åt mig och dessutom säga "Yes my lady" efter varje order jag ger och för att driva det hela ett steg vidare kan vi även åka ut till stallet och leka lite ponyride som belöning... Vissa går ju igång på sånt har jag hört. Bara en liten tanke från min sida. Tvärr måste jag meddela att jag nog inte är en av dessa udda människor men wtf, vad gör man inte för att få slippa städa sina 27 kvadrat, huh?



WASTED!! Nån som e sugen i helgen??

Woj!

Det rullar...

Publicerad 2009-01-26 16:52:51 i Allmänt,

Dagarna bara flyter på... Det mesta bara flyter på. Första skolveckan plus lite till e avklarad och det går som ganska bra, jag känner att jag hänger med. I helgen blev det lite blandade aktiviteter. Fredag kväll ägnade jag och syrran åt att äta en massa onyttigt och bara hänga hemma hos mig (vet att jag klagar över min oform men wtf!!) sen på natten blev det lite slit på Subben. Kunde ha strypt tjejerna jag jobbade med för varför i helvete söker man ett servicejobb om man inte har minsta känsla för service??? Mycket underligt ser det ut när personalen käftar emot gästerna och inte tvärt om.. En kär gammal arbetskamrat kom in och handlade, vilket var mkt trevligt. Har inte sett honom på typ ett år och vi kom faktiskt riktigt bra överens... Iaf blev det en sen natt eller tidig morgon eller vad man vill kalla det, kom nog i säng vid 5 eller nåt sånt och vid halv åtta var det dags att kliva upp och åka till stallet. Lördan blev jäktig men mkt trevlig. Tog hand om hästen på rekordtid, åkte in på stan och handlade vissa förnödenheter, hem och ut med hundar och sen blev det till att fixa sig och vid 16 blev jag upphämtad för att åka på gala. Lars hade bjudit med mig på hemvärnsgala vilket man inte tackar nej till!  Blev iaf mingel och sen en god middag och en fortsatt riktigt trevlig kväll. Vid tjugo över ett började partajet dö ut och jag och Lars åkte ner på G3. Man kände sig ju hyfsat felklädd när man kom in där med finklänning och han med kostym men kul hade vi den korta stund vi hann va där! På väg hem träffade jag ett par av syrrans bandkompisar så då blev det efterfest och ännu en  trevlig stund. Sent blev det även då och jag var nog inte i säng före halv fem. Trött som ett djur var jag igår kan jag meddela men jag var duktig och pluggade lite innan jag åkte till stallet. Där blev det ridning på en galet pigg ponny men det var kul. Ikväll tänkte jag va duktig och plugga, städa och va lite med dom inneboende stackars små djuren.... Får se hur långt jag kommer.

Iväg!

Dåliga människa...

Publicerad 2009-01-22 16:13:16 i Allmänt,

...som inte har skrivit på en hel evigeht men jag har en ursäkt!! Mitt internet har bestämt sig för att vägra fungera så nu blir det inte många minuter spenderade framför datorn. Ska bli bättring så fort segComHem har löst problemet.
Skolan har dragit igång och tanken är att jag ska bli en ambitiös och duktig människa nu. Än så länge har det faktiskt gått bra. Jag överlevde mina två första föreläsningar, har påbörjat mitt första grupparbete och börjat skafa lite nya vänner... Det jag har varit extremt dålig på är att delta i kårens alla aktiviteter. Känner inte att jag har riktigt tillräckligt med tid för det men idag är väl tanken att jag ska på sopptorsdag men jag får se om jag hinner hem och iordning. På söndag blir det iaf fest i Frösö sportstuga. Hoppas jag har hunnit få pengar innan. Nej jag har faktiskt lite bråttom så nu är det bara att masa sig hemöver för just nu sitter jag i Berge och ska ta en promenad hem...

See you!

02.36

Publicerad 2009-01-18 02:36:42 i Allmänt,

Är hemma igen efter en trevlig kväll hos O. Fick nybakad GI-kaka (som det så fint kallas) och det var gott och förmodligen oootroligt nyttigt. Har dock inte förstått hur det kan va GI när det är en chokladkaka. Käre O har ju ingen tv och på nåt sätt måste jag trots min skepsis medge att det e ett rätt bra drag av honom eftersom man då faktskt umgås på ett annat sätt. Man försvinner som inte bara in i nåt skit som egentligen är totalt oväsentligt utan man surrar faktiskt och umgås...kanske inte alltid helt väsentliga samtalsämnen men what ever! Jaja, klockan e iaf, som rubriken antyder, på tok för mkt och jag borde hoppa i säng med tanke på att jag ska upp och ta ut hästar imorn bitti. Annars har dagen mest bestått av stallgöra och hundpyssel. Wonderful. Delay var underbar att rida idag och hundarna är hundarna och mer behöver jag inte säga. Dags för sängen.

God natt!!

Tillbaka till verkligheten...och det glada livet.

Publicerad 2009-01-16 01:17:42 i Allmänt,

Nu sitter jag äntligen i min egen lägenhet igen. Det bästa av allt: Jag har mina hundar igen!! Jag var ju livrädd att dom skulle vara sura och inte vilja vara med mig för att jag hade övergivit dom men så var inte fallet... När jag, Mamma och Simon kom för att hämta dom igår så blev vi överfallna av två överlyckliga hundar. Jag blev nerbrottad i trappen och pussa i hela ansiktet i flera minuter. Verkligen kul att se att dom inte glömmer. Sen åkte vi till mamma och pappa för att hämta lite grejjer och hälsa på pappa och John. Trots att dom där hemma påstår att dom inte gillar hundarna så erkände alla att dom hade längtat efter mina små grabbar. Efter en stressig flyttdag var det äntligen dags för att åka hem. Alla grejjer var inte här än men det var iaf möjligt att sova och äta frukost här. Hundarna verkade glada och nöjda men lyckligast av alla tror jag var jag. Klyschigt men sant så känns det som att ett tomrum i mitt hjärta har fyllts igen. En helt underbar känsla. I helgen ska vi ta tag i den feltapetserade väggen...måste göras för så här kan det inte va, då blir det bara grått och tråkigt. När det e klart ska det sättas upp grejjer på väggarna och alkoven ska fixas men gardinder och nya mattor får vänta tills jag får pengar.

Halkade in på Stjärnorna på slottet ikväll. Kollar aldrig på det men just ikväll lyckades jag turligt nog ha på tvn när reprisen började. Ikväll var det en person jag beundrar väldigt mycket som hade hand om dagen. Jonas Gardell. Han har gjort så otroligt mycket bra grejjer!! Hans böcker bla är så otroligt bra och ikväll gick det tredje avsnittet av hans serie som sänds nu, vilken är jäkligt bra. Så mycket klokt har han att säga och han är en otrolig berättare. Mer Jonas!!




Sovdags! 

Inne på sista veckan..

Publicerad 2009-01-13 14:53:27 i Allmänt,

Jag håller nu på och jobbar på årets sista lata dagar. Det går bra. Det går ungefär som jag hade tänkt mig. Jag gör i princip inte ett skit, bara dom absoluta måstena. Har ridit massor i helgen umgåtts med nåra vänner och jobbat i nåra timmar vilket oxå va himla kul eftersom jag fick jobba med en gammal god vän och vi hade en del att surra om. Sen att krogruscherna alltid är ganska roande gjorde ju inte saken sämre. Folk (inklusive jag antar jag) är så korkade och sega när dom har fått i sig X antal liter alkoholhaltig dryck. Vid sånna tillfällen tänker man varje gång att man aldrig mer ska bli full men vips står man där en lördag kväll med vinflarran under armen, i högklackat och ringer på en kompis dörr och bara längtar tills dimman börjar närma sig. Det är ju rätt kul att va så där pinsam och jobbig. Leve alkoholen! Jaja, nogtjatat om det. Idag var jag och kollade hur läget var med min lägenhet. Den mår bra. Alldeles förträffligt bra faktiskt bortsett från en liten detalj. Målaren hade tapetserat fel!! Eftersom han fortfarande var där och jobbade när jag kom så sa jag att han hade gjort fel och att han skulle låta bli att fortsätta göra som han hade blivit tillsagd för det var fel men det ville han inte lyssna på.. Istället sa han att "jag gör klart det här nu så får vi göra om sen i så fall".. GAHHHH!! Vad i helvete e det för människa!!! Vi gör fel så vi får göra dubbelt jobb sen när vi ändå måste ändra. Mycket konstig inställning tycker jag. Nu verkar det iaf som att det har löst sig och det verkar som att jag kan flytta in imorn. Så underbart!! Egen säng, egen garderob, ingen som håller koll....dock inga pengar och ingen middag serverad... Smällar man får ta. Lovar att jag ska bjuda på inflyttningsfest nån helg framöver.

Iväg och packa med mig!

Så vad har hänt?

Publicerad 2009-01-09 16:56:18 i Allmänt,

Oväntat nog så har det hänt ungefär nada. Eller jo igår var jag på studiebesök i dom rikas värld och skakade hand med en miljardär. Flådigt va?! Igår hängde jag med pappa till Fjällnäs och kikade på fjällanläggningen som företaget där han jobbar gör jobb...förstod nån det där? Ett himla fint ställe strax utanför Funäsdalen med fin resturang, mysiga rum, spa-anläggning och kapell. Inget var lämnat åt slumpen och till och med detaljer som man aldrig skulle tänka på om man inte visste om dom var helt extremt påkostade. Så när pappa hade möte med ägaren av stället (miljardären) så satt jag i "loungen" och läste en bok, blev bjuden på fika och låtsades att jag faktiskt bodde på anläggningen för på ett sånt ställe kommer jag ALDRIG ha råd att bo! Var faktiskt en riktigt mysig dagstrip. Idag har jag ridit Lady och pillat lite i stallet. Blev en jobbig ridtur och det är tur för min skull att jag får tillbaka Delay till veckan för vart i helvete har mina muskler gått och gömt sig?? Dags att få börja med stallgörat på riktigt igen!

På onsdag får jag förhoppningsvis tillbaka min lägenhet, nyrenoverad och fin. Även hundar och häst ska tillbaka till mig då så då sätter det riktiga livet igång igen. Knappt en veckas semester kvar nu och jag längtar tills den veckan är över!!

Ikväll blire dans...surprise! Hoppas på en grym kväll.

En ungefär lika händelselös dag som dom flesta andra

Publicerad 2009-01-05 16:06:17 i Allmänt,

Eller egentligen är det väl inte det för mamsen fylle ju år idag. Kom på imorse att "Fan jag har ju inte köpt nån present!". Vid 11 släpade jag mig upp ur sängen, två timmar senare än vad jag hade ställt klockan på, och käkade frukost och segade på i hundraelva år. Efter många ursäkter hit och dit, för att slippa, lyckades jag ta mig in i duschen...tycker verkligen det är såå himla tråkigt att duscha...och den där förbannade kylan som slår emot en när man kommer ut. Hemma i lägenheten kan man ju iaf ånga upp badrummet så att det är varmt och skönt när man kommer ut men här hemma hos mor och far må man ju snabbduscha så inte varmvattnet tar slut... Nog om det, var bara en parentes. Iaf så tog jag en promenad in til stan och det är så skönt för jag tror att dom få muskler jag har kvar iaf har kommit igång nu, och dessutom har jag ju min nya babe mobilen så jag kan lyssna på musik och prata ihjäl mina vänner under promenaderna. Väl inne på stan var stället jag skulle köpa present på stängt...illa! Jag får lösa det på annat sätt. Åkte hem med pappa som oxå hade vart på stan i samma ärende...familjen sista minuten, jag vet. När jag kom hem tänkte jag dra fram skotern och ta en sväng på den men den var instängd bakom traktorn och för att flytta traktorn var motorvärmaren tvungen att sitta i ett par timmar först. Typiskt! Det slutade med att jag som vanligt gick till stallet och umgicks med Madde en stund.. Trodde att det skulle kännas lyxigt att bara va ledig och utan ansvar i en månad men det gör det faktist inte. Jag klättrar på väggarna och funderar alldeles för mkt på saker jag vet att jag inte kan, borde eller får fundera på. Önskar förkylningen kunde gå över så jag kunde träna eller nåt... Brukar få saker att sluta snurra.

Nu har jag iaf lovat Madde att ta ut ponnyn min på en tur så det e väl så dags nu då innan gästerna kommer.

Hej o hå!

Två dagars svullande + lite alkohol=

Publicerad 2009-01-04 15:23:17 i Allmänt,

EN LYCKAD HELG!  I fredas fyllde min minsta lillebror John 17år. Helt galet att han har blivit så gammal. Måste bara betyda att det börjar gå utför för en annan haha. Iaf så svullades det tårta och kakor till förbannelse i fredas med en massa släkt. Älskar när man får träffa alla. E så himla kul!! Även kusinens småttingar var med vilket gjorde det hela flera gånger bättre. Vet inte vad som har hänt men jag e så sjukt barnsjuk...säger kanske oxå nåt om åldern haha. vällen slutade kanske inte på bästa sätt men efter en natts sömn kändesdet bättre och igår var det dags för nästa kalas. Min pappas farbror fyllde 80 år i fredas men blev firad igår. Ännu mer svull och ännu mer släkt och ännu mer kul. Efter kalaset drog jag till syrran i stan och drack nyårsrester och surrade. Kalle kom oxå senare och vi blev stylade av min käre syster som är grymt på sånt. Alltid kul. Strax innan tolv gick vi till G3, eller Plaza om ni så vill, i typ 23 graders kyla. Kom in och hade en riktigt rolig och intressant kväll haha. Träffade bla annat ett par kompisar som jag inte har sett på väldigt länge. Idag ska jag nog bara ta det lugnt och försöka ta en promenad  med Frida i kylan. Vi har som inte lyckats sett på tu man hand nånting den här julen...som dags nu. Imorn fyller mamma år och då blir det ännu mera onyttigheter så en promenad skulle nog göra gott.

Nej nu ska jag ta och ringa Marie..

Hej!

Lyckat nyår!

Publicerad 2009-01-01 21:55:54 i Allmänt,

Sitter hemma i soffan hos mor och far just nu och är extremt trött. Blev en sen kväll igår. Det blev iaf efter mycket om och men nyår i Duved. Det blev jag, Frida, Marie, Sofie, Henrik, Johan, Peter, Daniel Per och Malin. Vi åkte upp igår vid 13 och efter att ha installerat oss i stugan blev det trerätters middag. Till förrätt blev det avocado med nån renröra och toast med vitlökssmör, varmrätten blev tre olika sorters paj med såser och sallad och till efterrätt blev det kladdkaka med glass. Allt va så vansinnigt gott! Efter middagen var det dags för "Jag har aldrig" och "Sanning eller konsekvens", vi hade dom elaka versionerna och jäklar vilka sjuka frågor det var! Fick reda på himla mycket roligt och sjukt. Fasen vad vi skrattade! Vid den tiden hade det tillkommit en kille som Marie kände och han måste ha undrat vart han hade hamnat. Galet var det!! Helt plötsligt var det tolvslaget och det skålades och smälldes raketer och efter det begav vi oss till en annan fest. Närmsta vägen dit var genom skogen men det vi inte riktigt hade tänkt på var att det förmodligen inte var den mest använda vägen. Vi pulsade genom djupsnön i högklackat och på vissa ställen hade vi snö upp över knäna men alla vägrade att ta den långa vägen. Väl framme var vi rätt blöta men festen fortsatte ett par timmar till och det var riktigt kul. Tillslut blev vi utkörda för dom som hade festen ville sova. Den här gången blev det den långa vägen hem... När vi kom hem och skulle sova landade vi i Peter och Daniels rum ist och kom på att vi faktiskt var rätt hungriga och mat fanns det ju kvar. Så där blev vi liggandes i deras sängar med en buffé bestående av pajer, såser, chips och dip uppdukade på täcket. Mat är ju sällan så gott som på småtimmarna efter en kvälls festande. Hade även en mkt intressant vadslagning där på natten, vilken jag för alltid kommer vägra påstå att jag förlorade. Marie, jag är mkt besviken, där rök min tjuga! Runt halv fem var det iaf sovdags och det blev en lång sovmorgon idag. Efter en sen frukost tog jag, Frida och Sofie en extremt skön promenad till Tegefjäll och sen blev det mest bara ihoppackning och hemåkning.

Tack alla för en väldigt trevlig och rolig nyårsafton!

                    
På väg genom skogen...     ...här med...                   Frida och Daniel                   Hela gänget...nästan iaf...


Gott nytt år på er!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela