kristingabrielsson

Knepig dag

Publicerad 2012-04-29 22:10:53 i Allmänt,

Idag har varit en konstig dag. Kom till jobbet och möttes av den fruktansvärda nyheten om dödsolyckan här på Frösön. Jag kände ingen av dom men det efterlämnar ändå en hemsk känsla i kroppen. Med denna tunga känsla jobbade jag på hela dagen och njöt lite av lugnet. Var längesen det var så lungt på jobbet. Sen åkte jag på snabbfika hos Ove och träffade lite vänner, sen vidare till stallet för att ha lite möte med mina härliga stallkamrater och sist men inte minst till Berge för att fira bror som fyllde år i torsdags. Det blev med andra ord blandade känslor. Från en sorg över att unga männsikor förolyckats till att få glädjas över att jag har underbara människor nära.

Förövrigt tycker jag att trafiken har varit otroligt lugn i stan idag. Är det jag som inbillar mig eller var det faktiskt så? Känns lite som att alla fick sig en tankeställare..det pratas om det överallt och man kan ju hoppas att folk tänker till innan dom trycker gasen i botten nästa gång. Iaf under ett par dagar, så länge folket har olyckan färskt i minne. Det händer så lätt, vi måste va rädda om varandra!!

Skämt bort mig

Publicerad 2012-04-25 23:40:48 i Allmänt,

Ikväll har jag skämt bort mig lite. Tog en dusch efter jobbet, peelade hela kroppen och smörjde in mig med sån brun-utan-som-lotion. Kanske inte låter som att skämma bort sig själv men för mig är det verkligen det. Jag brukar vanligvis bara snabbduscha, på med kläderna och iväg. Smörjer aldrig in mig. Kan tala om att det kändes rätt gött! Ska bli spännande och se om jag kommer vara fläckig imorn när jag vaknar. Har aldrig testat denna lotion förut så intressant är ordet. Hoppas verkligen att det funkar för jag är likblek!

Nu ska jag ta och sova för imorn är det jobb igen. Lurar på om jag ska ta en kort, kort löparrunda inanna jobbet. Har haft sån vansinnig värk i kroppen sista tiden och det kommer alltid efter att jag har tränat eller liknande. Tillsliut var jag tvungen att ta tabletter för att kunna sova. Svider och bränner i musklerna så jag håller på att bli tokig. Tvingade mig själv att vila i typ två veckor och nu känns det bättre *peppar, peppar*. Tänkte att om jag sätter igång väldigt lugnt kanske det går bättre. Får panik av att inte röra mig mer än promenader...

Jaja, ny dag imorgon.

God natt!

Jihoo

Publicerad 2012-04-24 22:55:44 i Allmänt,

Ikväll har jag dansat, och skrattat och skrattat och skrattat! Fattar inte hur det kan va så kul! Trevliga människor, trevlig musik och rytmik. Underbart!

Men herreguuud

Publicerad 2012-04-23 21:58:03 i Allmänt,

vilka sköna dagar jag har haft! Varit ledig i två dagar nu och jag kan verkligen säga att det var välbehövligt! Att kunna vakna på morgonen någorlunda utvilad (ja för helt utvilad tycks jag aldrig kunna bli!) och känna att man har tid att göra det man vill är verkligen lyx! Idag vaknade jag, åkte till stallet och släppte ut hästarna, mockade boxen, mockade hagen, gjorde foder och tog med hundarna ut på en ridtur. Jag kände till och med att stallgörat var njutningsfullt idag vilet jag inte gjort på länge. Det kanske är tiden som inte räcker till för att känna njutning trots allt. Sen åkte jag hem och tog det lite lugnt. Messade med en vän och bestämde en träff på stan för lite lunch och strosande i affärer. Jag har verkligen gjort vad jag har velat i två dagar och det känns helt fantasktiskt!

Den här vintern och våren har jag verkligen kommit underfund med vad som är njutning för mig. Det är kanske när det där mörka jag har kännt länge nu börjar släppa taget som jag kan förstå vad det är som får mig att må rikgit bra. Jag kan känna njutning på ett helt annat sätt nu. Härom veckan gick jag ut i skogen en eftermiddag. Jag och hundarna gick en sväng på ett hygge och solen värmde, jag satte mig på en stubbe och vände ansiktet mot solen och hela min kropp fylldes av glädje och njutning. Jag längtar till sommaren när man kan åka ut på en fjälltur eller ut i skogen och fiska i en fors. Det är nog naturen som ger mig mest styrka just nu... Ja och vännerna och familjen förstås. Det är nånting visst med att efter en stressig dag eller vecka på jobbet få gå ut och andas ut alla krav och andas in energi.

Jag längtar efter mitt egna hus. Jag vill köpa en liten gård med ett litet hus, ett stall och lite mark...helst skulle jag nog vilja ha lite skog oxå men då springer priset gärna iväg. Drömmen är att få vakna en sommarmorgon, göra lite frukost och äta i trädgården för att sen kunna pyssla på på gården. Jag är inte rädd för att jobba och gör det gärna, bara jag får vara utomhus och pyssla på. Jag njöt idag när jag mockade Delays hage. Att få vara utomhus och samtidigt få använda kroppen är grejer det!! Jag är ingen lägenhetsmänniska, så är det bara! Förhoppningen är väl innerst innte att ha någon att dela den lilla gården med men hittar jag inte denna någon tänker jag inte låta drömmen gå mig förbi, då köper jag det själv. Bara man vill så kan man!

Nu har denna dag sprungit förbi och gissa vad?! Imorn har jag ännu en härlig ledig dag framför mig! Den består bland annat av att hälsa på Helena som tänkte att hon skulle fylla år och att gå med min käre vän Ove på danskurs. Lovely helt enkelt!!

Nu ska jag ta mig ett glas vatten och sen somna till min ljudbok... Godnatt!

Jaha ja!

Publicerad 2012-04-22 23:10:28 i Allmänt,

Ja det funkade ju fint så nu vet man det. Nu måste jag bara få lite hjälp med desigen här så ska nog allt bli bra =)

Måste testa

Publicerad 2012-04-22 23:09:23 i Allmänt,

Må testa om det blir nån skillnad när man skriver om man anväder Firefox ist för Safari. När jag skriver i Safari blir det inget mallanrum mellan raderna när jag publicerar inläggen även om jag gör det när jag skriver.testing

testing.


=)

Märkligt

Publicerad 2012-04-18 22:53:50 i Allmänt,

Som ni alla säkert har sett har en skidåkerska gått ur tiden. Jag såg löpsedlarna imorse när jag var ute och gick och tänkte inte så mkt på det. Brukar inte ta det så hårt när jag inte vet vem det är. Självklart tycker jag det är tråkigt när någon dör men man kan inte sörja alla, särskilt inte när man jobbar med det jag gör. Jag gick på jobbet och jobbade några timmar och sen när det var dags för lunch satte jag mig med tidningen och plötsligt var bilder framför mina ögon. Den döda skidåkerskan var inte vem som helst, det var en fantastisk kvinna som jag har umgåtts och pratat med bara för ett par månader sen. Vi gick i samma klass sista tiden på ssk-utbildningen. Kopplade inte förrän jag såg bilden. Jag hade för mitt liv inte kunnat föreställa mig då när vi pratade och arbetade ihop att hon var sjuk. Så full av liv, så glad och så go! Hur kan det ändras så fort??!! Livet är orättvist! Hon var en sån människa man drogs till och det säger jag inte bara för att hon gått bort utan det tänkte jag på första gången jag träffade henne. Verkligen trevlig och lättsam. Det värsta av allt är nog att hon lämnar efter sig en liten familj. Man och en säkert alldeles underbar son som kommer sakna sin mamma resten av livet! Vila i frid kära du! Jag hoppas du kan höra alla fina ord och tankar som sänds till dig. Det är ofattbart att ett liv kan släckas så fort!

Dans

Publicerad 2012-04-17 19:50:34 i Allmänt,

Idag börjar kursen i gammeldans. Var tydligen väldigt många anmälda så det här ska bli kul! Har velat kunna dansa det i flera år och äntligen anordnas en kurs! Ser så kul ut när folk ute på dans dansar det och det tjoas och tjimmas och stampas. Tror det kommer va himla svårt med nåt ska man väl kunna snappa upp!
Snart kommer Oven och hämtar mig och sen jäklar!
Bye bye!

120416

Publicerad 2012-04-16 23:03:20 i Allmänt,

Jag vet inte varför jag har den här bloggen egentligen. Skriver typ aldrig och det är inte så många som läser. Hade lika gärna kunnat skriva i en dagbok för det är oftast när jag känner mig låg jag skriver. Jo idag är en sån dag. Har funderat mycket idag på vad jag duger till och inte. Det är bara onödigt att gå in på vad jag kommit fram till i detalj...ingen vidare läsning tror jag. En sak har jag iaf kommit fram till och det är att jag har ett sjuhelvetes självförtroende men knappt nån självkänsla. För er som inte har koll på vad som är vad: Självförtroende är i princip det man kan sätta "jag kan" innan och självkänsla det man kan sätta "jag är" innan. Exempelvis tvekade jag aldrig på att att jag skulle kunna klara min utbildning eller att jag skulle fixa att resa tre månader ensam eller att jag klarar ett nytt arbete. Jag tror på mig själv och vet att jag kan. Däremot när det kommer till vem jag är och hur andra ser på mig så dalar det. Såna gånger är det värt så otroligt mycket att ha vänner som alltid finns till hands. Som man vet att man aldrig behöver tvivla på!
**********************************************************************************************
Jag kan bli så förbannde less på att inte kunna styra hur jag beter mig. Då menar jag inte att jag flippar eller så men att jag inte bara kan gaska upp mig och byta syn på mig själv. Jag kan ofta fundera på vad som har gjort oss till dom vi är. Hur mycket är genetiskt arv, hur mycket är miljöpåverkan och hur mycket kan vi egentligen förändra oss själva utan att bli falska? Psykologi och filosofi är två sjukloigt intressanta ämnen som jag kan grotta ner mig i ganska länge. Det tror jag att jag har mkt hemifrån. Vi har ofta haft ganska djupa och ganska vida diskussioner hemma. Det gillar jag, man växer liksom med sånt. Man vidgar vyerna av att höra andras resonemang.
**********************************************************************************************
Oj, vilket fluminlägg det här blev. Mycket som rör sig i skallen nu!
**********************************************************************************************
Skulle vilja lägga mig och läsa en bok men har ingen. Släng gärna in ett tips på en feel-good om om ni vet nån!
Natti

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela